Belső tokos redőny

Belső tokos redőny | Ráépített redőny

Belső tokos ráépített redőny

Felső tokos redőny paraméterei

- műanyag és alumínium kivitelben egyaránt rendelhető
- műanyag redőny doboz hőszigetelő betéttel
- fém tengely alkalmazása a legkisebb méret esetében is
- kefés lefutó a csendesebb működésért
- alumínium redőnyvég a hosszú élettartamért
- csapágyazott tengely a könnyű működésért
- akár beépített szúnyoghálóval is rendelhető

A felső tokos vagy más néven ráépített redőnyöket, a nyílászáró tetejére felszerelve az ablakkal együtt kell beépíteni. Ezért az ilyen típusú redőny esetében az ablakra utólag felszerelhetőségre már nincs lehetőség. A belsőtokos redőnyt a legtöbb esetben a régi családi házak és belvárosi tégla lakásokban alkalmazzuk, a meglévő gerébtokos ablaktokok cseréjekor. redőny doboz külső síkja lényegében az ablak külső síkjával egyezik meg, ép csak a lefutók vastagságával lóg azon túl, a redőny doboza a belső térbe nyúlik be. A falba süllyesztett redőny  doboz nagy előnye, hogy a beépítést követően teljesen elburkolható, a doboz alján lévő szerelő nyíláson keresztül történik a javítás, egy esetleges hiba esetén. A belső tokos redőnyök lehetnek műanyag és alumínium kivitelűek, utóbbit ráadásul a külső tokos redőnyhöz hasonlóan motoros mozgatással is lehet üzemeltetni. De ugyan csak rendelhető normál, és KOMBI integrált szúnyoghálós kivitelben is.

A belső tokos redőnyök esetében a redőny szekrény alumínium redőny esetében is kamrá szerkezetű műanyagból készül, természetesen hőszigetelő betéttel ellátva.

Ritkán, de előfordul, hogy új építésű házaknál is felső tokos redőnyt használ a tervező, ilyenkor érdemes azzal számolni hogy a redőny doboz 25 cm magasságával számolni a nyílások kialakításánál, mivel a redőny az ablak tetejére kerül felszerelésre. A szigetelést a doboz külső és belső oldalára felszerelt vakolattartó élek segítik megtartani. 

Teljes redőny kínálatunk