SCHÜCO CT 70

0
Beépítési mélység
0
Uf érték
0
Uw érték
0
üvegezésig

SCHÜCO CT 70 - forma választás és funkcionalitás optimalizálás

A SCHÜCO CT 70 ablakrendszer környezetbarát gyártástechnológiával ólomadalék hozzáadása nélkül készül. Az ólom adalékot az Uniós előírásoknak megfelelően Kálcium-Cink adalékra váltották a gyártás során keletkezett hulladékot újra hasznosítás révén dolgozzák fel. A Schüco ct 70 műanyag ablakokat 3 dolog jellemzi a legjobban.

Gazdaságosság: hiszen az új ablak vásárlásánál nem elég csak a kedvező árat megtalálni, olyan minőségü ablakot kell választani ami hosszútávon is energiamegtakarítást fog eredményezni.

Hatékonyság: a mai korszerű műanyag nyílászárók minimális 70 mm-es vastagsággal kell, hogy rendelkezzenek, ezek maximum 5 légkamrára felosztva (lásd. milyen műanyag ablakot vásároljak?). Ezzel érhető el az ideális hőmegtakarítás és optimális stabilitás. A SCHÜCO CT70 ablakok mind két feltételnek megfelelnek, így költséghatékonyak és biztonságosak is egyszerre. 

Előrelátó: A SCHÜCO mérnökei a CT 70 műanyag nyílászárókat úgy tervezték meg, hogy színvonaluk a jövő energiatakarékossági követelményeinek is megfeleljenek.

 

SCHÜCO CT 70 - FORMA VÁLASZTÁS ÉS FUNKCIONALITÁS OPTIMALIZÁLÁS


Az egyenes változat mellett, elérhető az íves szárny profillal rendelhető SCHÜCO CORONA CT70 RONDO változat is. A szárny vastagság 70 mm-ről 79 mm-re szélesedig. Ennek köszönhetően még jobb hőszigetelési értékeket lehet elérni. Az energiával való takarékoskodás ma már szinte mindenkit érint. ASCHÜCO CORONA CT70 RONDO ablakrendszerek megkímélik az Ön környezeti erőforrásait és a pénztárcáját is.

A SCHÜCO CORONA CT70 RONDO ablak-rendszerek sokoldalú lehetőséget kínálnak Önnek, az egyéni igényeknek megfelelően is - az alumínium rátét-profilok és a fóliázott profilok széles színválasztékától egészen a különböző profilformák kiválasztásáig. Pontosan úgy, ahogyan Ön azt elképzelte. ASCHÜCO CORONA CT70 RONDO ablakrendszer, 5 légkamrás tok -és ablakszárny kialakítással, 70 mm-es beépítési mélységgel kiváló hőszigetelési képességekkel rendelkezik. Alkalmas új épületek, családi házak, panel épületek nyílászáró cseréjéhez.

Beépítésével nem csak az energiafogyasztást lehet jelentősen csökkenteni, amellyel költségmegtakarítást érünk el, hanem egyúttal a környezetvédelmi szempontokat is figyelembe vesszük. ASCHÜCO CORONA CT70 RONDO műszaki paramétereivel a jövő energetikai követelményeinek is megfelel. 

Kiemelkedő zárási és hőszigetelési képességek elérése SCHÜCO CT 70 AS rendszerekkel

 A SCHÜCO CT 70 AS falvastagsága megfelel a RAL-GZ/716 és a DIN EN 12608 Szerinti CLASS A és CLASS B előírásoknak a tökéletes zárásért a 8 mm -es szárny átfedés felelős ami minimálisra csökkenti a nyílászárónál jelentkező diszperziós hőt, a nagy mechanikai ellenállása CLASS 4 DIN EN 13115 szabványnak is megfelel, használatból eredő ismételt nyitás és zárási alapján CLASS 2 DIN EN 12400. Az ablak kíváló záródási besorolása miatt a további teszteken is bebizonyította, hogy a mai korszerű 6-7 légkamrás ablakok között is van létjogosultsága a klasszikus 70 mm-es 5 légkamrás osztálynak, ha megfelelő tervezéssel alkotják meg. A légáteresztési osztálya CLASS 4 DIN EN 12207 besorolású, míg a csapadék elleni védelem CLASS 9A DIN EN 12208 osztályba sorolást kapott. A szélnyomás elleni védelem CLASS C5 DIN EN 12210, ezek a szigetelési minősítések a fokozott 8 mm-es szárnyrázárásnak és a minőségi EPDM tömítéseknek köszönhető első sorban.

Hogyan takaríthat meg a legtöbb energiát SCHÜCO CT 70 AS ablakokkal

A szerkezeti profilja gondosan optimalizált 5 légkamrára osztott, ezek együttes mélysége 70 mm, ami Uf=1,2 W/m2K, ehhez adódik hozzá a kiemelkedő 8mm-es szárnyrázárás, és ehhez adódik hozzá a skálázható üvegezés, ami a 24 rétegű 24 mm-estől egészen a 40 mm-es 2 rétegű üvegezésig tart. A szárnyaknál keletkező diszperziós hőt a melegperemes üvegezéssel lehet maximálisan lecsökkenteni. Ezzel a teljes szerkezeti együttható ami ennél a SCHÜCO ablaknál elérhető maximálisan Uw=0,99 W/m2K.

Biztonság és vagyonvédelem SCHÜCO CT 70 nyílászárókkal

A biztonságot a vasalat, a profil merevség és az alkalmazott merevítő vas vastagsága határozza meg. A SCHÜCO CT 70 ablakok jelentősen hozzájárulnak a betörésvédelemhez már a profil kialakításában is, hiszen a vastag 2,8 mm-es főfal a 13 mm-es tengelyárhúzás és a minimum 1,5 mm-es merevítővas alkalmazása, már önmagában is megkeseríti a betörők életét. A zárszerkezet alapesetben ROTO NT SILVER alapbiztonsági vasalat alsó kiemelésgátlóval, de ez tovább fokozható egészen a WK2 fokozott biztonsági osztályig, ezzel a SCHÜCO CT 70 ablakok a DIN EN 1627 szerinti strukturális követelményeknek is.

Komfortos életérzés SCHÜCO CT 70 ablakokkal

Az ablakok nagyban hozzájárulnak az otthon komfortélményének fokozásához. Ezek miatt a tervezés egyik sarkaltos része volt a maximális fénybejutás és a hőszigetelés mellett az optimális hangszigetelés elérése is. A 120 mm-es látszó profil vastagságnak köszönhetően, a rendszerhez mérten a legnagyobb látszó üvegfelületet sikerült a mérnököknek elérni. Az acélszürke gumitömítések a profilba süllyesztettek, így azok sok más profillal ellentétben épp csak kilátszanak a az ablakszárny és az üveg találkozásánál ezzel is növelve a külső optikai élményt.

A nagyvárosok utcazajának kint tartását a megfelelő hangátló üvegezésekkel lehet elérni, így a maximális hangszigetelés akár Rw,p= 46dB tartományig is fokozható. Fontos megjegyezni hogy 3 rétegű 36mm-es üvegezéssel ami ideális hőmegtakarítást is eredményez a hanggátlás már Rw,p= 34dB-t is eléri. 

A komfortérzetünket az esztétika is befolyásolja így aki nem szeretne fehér nyílászárót, annak számos szín és színezési eljárás biztosítja a számára tökéletes megoldást. A faerezetet utánzó 45 különböző fóliától kezdve, a RAL skála szerinti profil festésen át, a külső oldali alumínium borítás, vagy a Schüco szabadalmaztatott csak a SCHÜCO ablakok esetében elérhető SCHÜCO AUTOMOTIVEFINISH fémhatású festési technológia .

A SCHÜCO CORONA CT 70 műanyag nyílászárók műszaki paraméterei

 
 • német minőség
 • 70 mm-es beépítési mélység
 • 70 mm-es ablak szárny vastagság egyenes szárnyvezetés esetén
 • 79 mm-es ablak szárny vastagság íves RONDO szárnyvezetés esetén
 • 5 légkamrás hőhídmentes műanyag profilszerkezet
 • a kamra falvastagsága a RAL-GZ/716 és a DIN EN 12608 alapján A és B kategóriás
 • ütközőtömítéses rendszer, kétszintű gumitömítéssel
 • a fehér profilok szürke, a színes profilok fekete rugalmas EPDM gumitömítéssel rendelkeznek
 • horganyzott idomacél merevítés minimum 1,5mm vagy szükség esetén vastagabb
 • fehér, kívül fóliázott, két oldalon fóliázott kivitel
 • rendelhető külső alumínium borítással tetszőleges RAL színben
 • exkluzív fémes hatású színek AutomotiveFinish technológiával
 • háromrétegű üvegezési lehetőséggel, egészen 36 mm üvegvastagságig
 • betörés biztonsági osztály (DIN V ENV 1627-1630) WK1 és WK2
 • légáteresztő képesség (DIN EN 12207) 4. osztály
 • légáteresztő képesség (DIN 18055) C
 • hangszigetelő képesség (DIN EN 20140) SSK2, SSK3, SSK4, SSK5
 • hőátbocsátási tényező Uf=1,2-1,3 W/m2K a szárnykialakítás függvényében

A SCHÜCO CORONA CT70 műanyag ablakok hőtényezője különböző üvegszerkezetekkel

 
Berg Classic 70
SCHÜCO CORONA CT 70

a hőátbocsátási tényezője 2 rétegű üvegezés esetén:

 • Uf=1,3 W/m2K (profil)
 • Ug=1,0 W/m2K (üvegezés)
 • Uw=1,23 W/m2K (teljes szerkezet)

a hőátbocsátási tényezője 3 rétegű üvegezés esetén:

 • Uf=1,3 W/m2K (profil)
 • Ug=0,67W/m2K (3 rétegű üvegezés)
 • Uw=0,98W/m2K (3 rétegű megfelelő üvegezéssel a teljes szerkezetre nézve)

A SCHÜCO CORONA CT70 RONDO műanyag ablakok hőtényezője különböző üvegszerkezetekkel

 
SCHÜCO CT70 Roundline műanyag ablak
SCHÜCO CORONA CT70 RONDO

a hőátbocsátási tényezője 2 rétegű melegperemes üvegezés esetén:

 • Uf=1,2 W/m2K (profil)
 • Ug=1,0 W/m2K (üvegezés)
 • Uw=1,19 W/m2K (teljes szerkezet)

a hőátbocsátási tényezője 3 rétegű melegpermes üvegezés esetén:

 • Uf=1,2 W/m2K (profil)
 • Ug=0,67W/m2K (3 rétegű üvegezés)
 • Uw=0,93W/m2K (a teljes szerkezet)

Vélemény, hozzászólás?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..