SCHÜCO SYMBIOTIC

0
Beépítési mélység
0
Uf érték
0
Uw érték
24
üvegezésig

SCHÜCO Symbiotic - letisztult elegancia

 

A Schüco Symbiotic ablakrendszer az elegancia és funkcionalitás tökéletes ötvözete egy hibrid szerkezetben, amely maximálisan kihasználja az alumínium és a PVC előnyeit. A külső, letisztult alumínium felület modern megjelenést és stabilitást biztosít, míg a belső, hőszigetelő műanyag garantálja az energiahatékonyságot. Az egyenletes üvegezési szint és az üvegkötés lehetősége harmonikus homlokzati megjelenést eredményez, így az ablakrendszer ideális nagyobb elemek számára is.

A kiváló minőségű EPDM-ből készült három beépített tömítési szint kiváló szigetelési értékeket és fokozott védelmet nyújt a hang, az eső és a szél ellen. Az ablakrendszer karcsú kialakítása maximális fénybeáramlást biztosít otthonában. A rendszert úgy tervezték, hogy a tok és a szárny vizuálisan illeszkedjen és egy síkot képezzen. Különböző színváltozatai mind belül, mind kívül lehetővé teszik az ablak csodálatos adaptálhatóságát a ház stílusához.

A rendszer kialakítása tökéletes stílusfolytonosságot tesz lehetővé homlokzatokon vagy épületekben, ahol már vannak más alumínium ablakok, anélkül, hogy feláldozná a PVC profilok energiahatékonyságát. A rendszer teljes sokoldalúsága végtelen felhasználási lehetőségeket kínál, köszönhetően a külső alumínium oldal festéssel vagy eloxálással történő testreszabásának lehetőségének is.

 

A SCHÜCO SYMBIOTIC műanyag nyílászárók műszaki paraméterei

 • német minőség
 • 72+20 mm-es beépítési mélység
 • A SCHÜCO legújabb innovációja, az alumínium és a műanyag egyesítésével
 • rugalmas mátrix adalékkal ellátott EPDM hegeszthető gumitümítések
 • horganyzott  idomacél merevítés
 • teljesen síkban záródó tok és szárny keret KÜLSŐ és BELSŐ oldalon egyaránt
 • exkluzív fémes hatású színek AutomotiveFinish technológiával
 • három rétegű melegperemes  üvegezési lehetőséggel, egészen 52 mm üvegvastagságig
 • A legújabb SCHÜCO ADVANCED rejtett pántolású vasalat rendszerrel szerelve
 • Alapfelszereltségben is RC1 fokozott biztonsági vasalattal, vagy opcionálisan RC2 biztonsági szinttel

SCHÜCO Symbiotic - Külső oldali alumínium borítás a RAL skála bármely színében

 

A Schüco Symbiotic rendszer teljes sokoldalúsága végtelen felhasználási lehetőségeket kínál, köszönhetően a külső alumínium oldal festéssel vagy eloxálással történő testreszabásának. A külső oldali alumínium borítás a klasszikus selyemfényben pompázó RAL porszórással éppúgy rendelhető, mint a SCHÜCO TOP ALU nyílászáróknál már megismert Sandstruktur festése. A Sandstruktur felületek egyedi matt felületett biztosítanak az alumíniumnak, ami nem csak modernebb a kor építészeti trendjeibe jobban illeszkedő hatást biztosít, de a felületétől adódóan jobban ellenáll a karcolásoknak is. A Schüco Symbiotic prémium nyílászárók esetén lehetőség van a legtartósabb eloxált alumínium felülettel történő rendelésre is, ami a legigényesebb belsőépítészeti vagy autóipari elvárásokat is kielégíti. Az eloxálás amellett hogy esztétikus, jelentősen javítja az alumínium felületének esztétikai megjelenését, és jobb hőleadást biztosít mint más bevonatok.

 

SCHÜCO Symbiotic - UltimateFinish belső oldai színek

A színek és felületi hatások bármilyen homlokzatot feldobnak. A Schüco UltimateFinish fóliaválasztéka számos olyan szemet gyönyörködtető elemet kínál, amelyek még vonzóbbá teszik a műanyag ablakokat és ajtókat. A fóliák igen széles választékával a Schüco rengeteg színt visz a műanyag ablakok és ajtók világába jelenleg 74 választható színről beszélünk. A RAL-minősítésű, kiváló minőségű designfóliák színskálája a klasszikus fehértől az erős színárnyalatokig terjed. Finoman strukturált faanyagok is elérhetők.
A döntés a dekorációs fóliákkal ellátott műanyag ablakok mellett egyértelmű: kiváló hőszigetelési értékek, hosszú élettartam és jó ár-érték arány, mivel a fóliák fényállóak, időjárásállóak és beváltak. A fóliák és a kapcsolódó gyártási folyamatok minőségellenőrzése a RAL-GZ 716/1 szabvány szerint történik, és folyamatosan meghatározott vizsgálati eljárásnak van alávetve. A Schüco dekoratív fóliák egy vagy mindkét oldalra felhordhatók, így minden homlokzat és belsőépítészet számára személyre szabott kombinációt lehet létrehozni. A finoman texturált vagy sima dekoratív fóliák dizájn-akcentusokat helyeznek el, és harmonikus kialakítást tesznek lehetővé minden háztípushoz és homlokzathoz.

Az egyedül álló SCHÜCO SYMBIOTIC alumínium műanyag ablakok hőtényezője különböző üvegszerkezetekkel

a hőátbocsátási tényezője 3 rétegű üvegezés esetén:

 • Uf=1,1 W/m2K (profil)
 • Ug=0,5 W/m2K (üvegezés)
 • Uw=0,77 W/m2K (a teljes szerkezetre nézve)