Bejárati ajtó

Bejárati ajtó műanyagból, fából vagy akár alumíniumból

Bejárati ajtó | Műanyag ajtó

Hogyan válasszunk bejárati ajtót?

RD 469 díszpanel
Műanyag ajtó RD 469 díszpanellel oldal világítókkal

A megfelelő bejárati ajtó kiválasztásánál fontos, nem csak esztétikai de biztonságtechnikai szempontokat figyelembe venni. Anyagukat tekintve lehetnek, műanyag, fa, alumínium vagy acél ajtók. Kínálatunkban jelenleg csak az acél ajtók nem szerepelnek. Az ajtónk lehet teljesen üvegezett, részlegesen üvegezett, vagy tömör kivitelű, a mintázat kialakítására használhatunk osztókat, vagy kérhetünk díszpanelt az ajtóba.

Az ajtónk fa esetében vagy festett, vagy a fa természetes erezetét kiemelő pácolással van felület kezelve. A műanyag ajtó alap esetben fehér, de kérhető faerezetet utánzó fóliázással, illetve most már lehetőség van bizonyos profilok esetében arra, hogy külső oldali alumínium borítással készüljön ami, nem csak nagyon modern megjelenést kölcsönöz az ajtónak de az UV sugárzás ellen is véd. Az alumínium ajtók RAL színkód szerinti festéssel készülnek.

A biztonság is fontos tényező ezért nem mindegy, hogy a választott ajtóba milyen zár kerül behelyezésre. általában mindenhol 5 pontos zárszerkezetekkel találkozunk alap esetben, de ettől eltérhetünk a saját vagy a biztosítónk igényeinek megfelelően. A műanyag ajtó biztonsági megoldásaira lentebb külön is  kitérünk.

Fontos az előtér természetes fénybejutása amit az ajtóval javíthatunk

A bejárati ajtónk kiválasztásakor fontos eldönteni milyen a helyiség, mennyi természetes fény jut be az előtérbe, ha nincs körülötte ablak akkor érdemes üveges vagy díszpaneles kivitelt választani. Ha van oldal vagy felülvilágító akkor magában az ajtóban lehet tömör betét is, viszont ha kevés, vagy csak az ajtón lehet fényt bejuttatni a helyiségbe érdemes üvegezett kivitelt választani.

Műanyag vagy fa ajtót érdemes választani? 

Ez teljesen egyénileg kell eldönteni. A műanyag ajtók az árhatékonyságuk miatt jobban keresettek mint fából készült társaik-é. Ennek oka még,hogy nem kell a felületkezeléssel bajlódni mivel nincs bevonat amit ápolni kellene. Azok akik a manapság oly divatos minimalista építészeti irányzatot kedvelik nekik lehet jó alternatíva a külső oldali alumínium borítással ellátott ajtók. Nagyon fiatalos és letisztult megjelenésükkel felkeltik a figyelmét minden látogatónak.

Mekkora egy jó bejárati ajtó

nwvownvwpn Fontos figyelembe vennünk, már ha a lehetőségeink engedik, olyan méretre gyártatni amin kényelmesen tudunk közlekedni, és nem hátrány ha a lakás bútorzata is befér majd rajta. Természetesen ha kötött a nyílásunk é nem alakítható akkor azzal kell gazdálkodnunk amink van.

Ha elég nagy ajtó nyílásunk van de nem szeretnénk az egészet nyitni akkor, jó alternatíva ha fix oldalvilágítóval szűkítjük le a lyukat, így megmarad a nagy fényt bejuttató felületünk de az ajtónk a megszokott 90-1000 cm szélességű marad.

Ha a nagy a nyílás magasság akkor fix felülvilágítót alkalmazhatunk, de ilyenkor inkább javasolt a nyitható  ablakkal történő kiegészítése az ajtónak. Így amellett, hogy sok fényt tudunk bejuttatni a helyiségbe, még a szellőztetést is megtudjuk oldani.

Amikor viszont nagy helyünk van és ki is szeretnénk használni érdemes kétszárnyú bejárati ajtóban gondolkodni, mivel ebben az esetben lehetőségünk van arra, hogy alap esetben a főszárnyon keresztül közlekedjünk, viszont ha úgy adódik akkor a mellékszárny kinyitásával nagy egybefüggő átjárhatóságunk marad.

Rokkantkocsival bejutás a bejárati ajtón keresztül

Sajnos speciális esetekben a rokkant kocsikkal történő közlekedést is meg kell tudni rajtuk keresztül oldani, ilyenkor az ajtó méretét úgy kell igazítani, hogy a rokkantkocsi kényelmesen át tudjon haladni erre a szabvány 90-100 cm széles ajtók nem  alkalmasak, mert a tiszta nyílás méretük csak 74-84 cm között van. Ebben a speciális esetben a 110 cm széles ajtók nyújtanak megoldást, vagy ha lehetőségünk van akkor a két szárny is szóba jöhet, de  mindenképp egyeztessünk a forgalmazóval hogyan tudja azt a mozgásában korlátozott személy kinyitni segítség nélkül.

 Ebben az esetben tovább bonyolítja a kivitelezést az akadály mentesítés. Az alacsony küszöbök 2-2,5 cm magasak átlagosan, így azokon az átjutás ha nem is könnyedén de megoldható. Viszont ha teljesen akadálymentes közlekedést kell biztosítani, akkor az automata küszöbök nyújtanak megoldást a problémára.  

Műanyag bejárati ajtó Klasszikus díszpanelekkel

A bejárati ajtó tükrözi a ház tulajdonosát

A bejárati ajtó esetében nem elég csak egyszerűen arra törekedni hogy olcsó vagy biztonságos legyen, de nagyon fontos a megjelenés is. Hiszen amikor először jön hozzánk valaki, akkor éppen az ajtónkkal fog szembenézni, amíg oda nem érünk. Az első benyomás mindig fontos az emberekben, ezért az ajtónk lesz az első dolog amiről véleményt alkot új látogatónk. A jól megválasztott ajtó  és a hozzá illő díszpanel segítségével jelentősen tudjuk azt a bizonyos első benyomást megalapozni. Az alábbiakban a Klasszikus megjelenésű bejárati ajtóink díszpanel kínálatából mutatunk meg néhányat.

Az alábbi panelek elérhetőek tömör, egy, és több üveges kivitelben. Az ajtók üvegezése lehet az egyszerű víztisztától kezdve, az általánosan legtöbbször alkalmazott katedrál üvegezéseken át, egészen a Tiffany ólom és csiszolt üveges kivitelezésű egyaránt. Üvegválaszték az ablakok díszüvegeivel azonosak.

Ayrshire betétes bejárati ajtó
Ayrshire
Berkshire díszpaneles bejáarti ajtó
Berkshire
Cheshire díszpaneles bejárati ajtó
Cheshire
Derbyshire díszpaneles bejárati ajtó
Derbyshire
Essex díszpaneles bejárati ajtó
Essex
Flintshire díszpaneles bejárati ajtó
Flintshire
Gloucestershire díszpaneles bejárati ajtó
Gloucestershire
Hampshire díszpaneles ajtó
Hampshire
Invernesshire díszpaneles ajtó
Invernesshire
Kent díszpaneles ajtó
Kent
lancashire bejáarti ajtó díszpaneles
Lancashire

 

 

Műanyag bejárati ajtó Modern díszpanelekkel

Műanyag ajtó modern vagy minimalista megjelenésű házhoz 

Amíg a klasszikus ajtópanelek szinte kivétel nélkül minden ház vagy lakáshoz kedvező árú befektetést jelentenek, addig a modern díszpanelek már egy sokkal magasabb osztályt, kifinomultabb megjelenést képeznek, így árfekvésük is jelentősen eltérnek klasszikus társaikétól. Ezek az ajtó paneleket első sorban új építésű minimalista vagy arra hajazó családi házakhoz szokták ügyfeleink rendelni. A legfőbb jellemzőjük a szálcsiszolt INOX fémbetét és bizonyos típusok esetén a Tifanny üvegezések kombinálása. Természetesen nem csak fehér de különböző fóliás kivitelben is elérhetőek.

RD-19 modern díszpaneles ajtó
RD-19
RD-25 modern díszpaneles ajtó
RD-25
RD-39 modern díszpaneles ajtó
RD-39
RD-49 modern díszpaneles ajtó
RD-49
RD-59 modern díszpaneles ajtó
RD-59
RD-69 modern díszpaneles ajtó
RD-69
RD-79 modern díszpaneles ajtó
RD-79
RD-89 modern díszpaneles ajtó
RD-89
RD-99 modern díszpaneles ajtó
RD-99
RD-109 modern díszpaneles ajtó
RD-109
RD-119 modern díszpaneles ajtó
RD-119

 

RD-129 modern díszpaneles ajtó
RD-129
RD-139 modern díszpaneles ajtó
RD-139
RD-149 modern díszpaneles ajtó
RD-149
RD-159 modern díszpaneles ajtó
RD-159
RD-169 modern díszpaneles ajtó
RD-169
RD-189 modern díszpaneles bejárati ajtó
RD-189
RD-179 ajtó panel
RD-179

Műanyag bejárati ajtóink általános paraméterei

Minden műanyag ajtó esetében fontos a biztonság és a hosszú élettartam. Ezért csak márkás műanyag bejárati ajtókat értékesítünk. A minőségi anyagfelhasználás nem csak biztonságossá, de hosszú élettartamúvá teszi a bejárati ajtót. Az ajtó díszpaneleket a RURIK gyártja, aki az egyik legrégebbi legnagyobb múlttal rendelkező ajtópanel gyártó Magyarországon. Az ajtópanelek sárgulás elleni színtartóságára a gyártó 10 év garanciát vállal, míg az elhajlás elleni 5 év gyártó garanciát ad.

HEVESTHERM bejárati ajtóink alap felszereltsége

Műszaki jellemzők:

Hevestherm Standard 70 ajtó metszet
Hevestherm Standard 70 ajtó metszet
 • 70 mm beépítési mélységű tok és szárny, Aluplast vagy SALAMANDER profilból
 • 10 éves tapasztalat alatt kiforrott technológia
 • 3 db leemelés biztos, ROTO erősített, 3 irányban állítható pánt
 • Magas stabilitást garantáló időtálló tüzihorganyzott U szelvény merevítés a tokban
 • megerősített tüzihorganyzott zárt szelvény merevítő vas az ajtószárnyban
 • 4 db extra sarokmerevítés a szárnyban
 • Fehér szerkezeteknél szürke, színes szerkezeteknél fekete gumitömítés
 • Valódi hőhídmentes alumínium küszöb
 • Alapkivitelben 5 pontos zár a magas biztonságért
 • Igény szerint magasabb biztonsági fokozat (WK II vasalat, csapos rúdzár, pótcilinder, furásbiztos cilinder, acélmerevítéses panel, biztonsági üveg)
 • A 24mm-es panel, ill. kétrétegű üveg alapfelszereltségben,
 • fokozott hővédelmi panel illetve üveg esetében 36-48mm-ig profil függően
 • Kiemelkedő stabilitás és biztonság, akár MABISZ minősített alkatrészek felhasználásával

BERG SYSTEM bejárati ajtóink alapfelszereltsége

 • Német  SCHÜCO CT70, és SCHÜCO SI82 műanyag ajtó profilból
  ajto-schueco
  Schüco CT70 ajtó metszet
 • 78 mm-es tokmagasság, mely szavatolja a szerkezet masszívitását
 • 3 db ROTO ajtópánt
 • minden bejárati ajtó alaptartozéka, a horganyzott zárszelvény merevítő, valamint a saroktuskó, mely a szerkezet statikai merevségéért felelős
 • hőhídmentes alumínium küszöb esetében is kétszeres gumitömítés, a tökéletes hangszigetelés miatt
 • wind stop a  jobb hőszigetelés érdekében
 •  alumínium vízvető
 • ROTO kilincsműködtetésű, 2 db 20 mm-es acélcsapos + 2db görgős MABISZ minősített zár alap felszereltségben
 • fúrás védett cilinder,
 • HOPPE London kilincs

Létezik a biztonsági műanyag ajtó?

Sajnos, a piac ha műanyag bejárati ajtóra gondolunk, azonnal az olcsó silány minőségű ajtókra reagál, pedig a megfelelő profil merevítővas és zárszerkezetek segítségével ezeket a nyalászárókat is meglehet erősíteni. Így a megvásárolt ablakainkkal harmonizáló fokozott hővédelmi ajtóhoz juthatunk, ami még esztétikus látványt is nyúlt. Az alábbi gombra kattintva, részletesebben is kitárgyaljuk milyen biztonsági eszközöket tudunk alkalmazni arra, hogy műanyag ajtóból is olyat tudjunk vásárolni ami felveszi a versenyt a nem műanyagból készült társaival szemben, és amellett hogy az ajtónk biztonságos lesz, még az ablakunkkal azonos fokozott hővédelemmel is el lesz látva.

Fa bejárati ajtók

Klasszikus bejárati ajtó a fa természetes szépségével

egyedi-natur-fa-ajto
Egyedi mintázatú fa bejárati ajtó

A bejárati ajtó esetében sokan a fa ajtót preferálják, mert megjelenését tekintve, ezek ötvözik az elegancia és masszív megjelenés keverékét. A megfelelő pácolás vagy festés ezt még jobban hangsúlyozza, megadva az épület alaphangulatát már a bejáratban.

A fa ajtók csak a megfelelő felületkezeléssel hosszú élettartamúak

A megfelelő pác alkalmazása nélkül ezek a nyílászárók élettartama jelentősen csökken, ezért fontos a megfelelő karbantartás, különösen akkor ha az ajtó nagyon ki van téve az időjárás viszontagságainak. Ezért ha felületkezeléssel rendelt fa nyílászárót vásárol tőlünk valaki, az a legkorszerűbb MILESI fedőpácolással ellátott ajtót és ablakot kapja, ami fel van készítve a zord körülmények ellen is.

Egyedi tervezésű fa ajtók

A fa ajtó esetében sokkal egyedibb kialakítások megvalósítására van lehetőség mint a műanyag vagy az alumínium ajtók esetében. Itt már nem csak az előre legyártott díszbetétek, és gyártástechnológiai megkötések figyelembe vétele mellett kialakított egyedi osztásokkal lehet dolgozni, hanem akár egyéni tervezésű rajz alapján is elkészíthető az ajtó.

A fa ajtó alap műszaki paraméterei a a fa ablakokkal azonos

A fa ajtók műszaki paraméterei az ablakokhoz van igazítva, így az ajtó is azonos hőszigetelő tulajdonságokkal fog rendelkezni mint az azonos rendszerű fa ablakok. A fa ajtó esetében a szárny keretbetét szerkezetűek, ami azt jelenti, hogy az ajtó szárny tömör fa keretén belül van rá csak lehetőség a felület és a megjelenés egyéni paraméterezésére. Ez lehet teljesen üvegezett, vagy tömör betétes osztások közé elhelyezett fabetét, illetve ezek kombinációja.A vásárlói igények kielégítése végett kétféle anyagvastagsággal és üvegezéssel is rendelhető.

BOROVI 68 - 68 mm-es fa ajtó 2 rétegű üvegezéssel

 • 68mm-es széltömítéses kialakítás
 • hosztoldott vagy  toldás mentes borovi fenyő alapanyag felhasználásával 
 • fa görcs és vetemedés mented válogatott alapanyag felhasználás
 • 24 mm-es 2 rétegű üvegezés vagy azonos vastagságú fa vagy lemezbetét alkalmazása
 • natúr, vagy 5 rétegben felület kezelt MILESI fedő pácolással vagy fedő festékkel készül

Részletes műszaki paraméterek a borovi 68 fa ablakok leírásánál.

BOROVI 88 - 88 mm-es fa ajtó 3 rétegű üvegezéssel

 • 88mm-es széltömítéses kialakítás
 • hosztoldott vagy  toldás mentes borovi fenyő alapanyag felhasználásával 
 • fa görcs és vetemedés mented válogatott alapanyag felhasználás
 • 44 mm-es 2 rétegű üvegezés vagy azonos vastagságú fa vagy lemezbetét alkalmazása
 • natúr, vagy 5 rétegben felület kezelt MILESI fedő pácolással vagy fedő festékkel készül

Részletes műszaki paraméterek a borovi 88 fa ablakok leírásánál.

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .