SALAMANDER Műanyag ablak

SALAMANDER műanyag ablak

A Salamander névről először szinte mindenkinek a cipő jut eszébe, és nem a Salamander műanyag ablak. Alapvetően nem is téved senki hiszen, mind két esetben ugyan az a gyár áll a háttérben. A német magán vállalkozást 1904 -be alapította Jakob Sigle. Viszont műanyag ablak profilokat "csak" 30 éve kezdtek el fejleszteni. 

1460707578A Salamander a műanyag nyílászáró gyártásban is a ugyan azt a magas színvonalat képviseli, amit a cipőgyártásban immár 100 éve követ. Nem véletlen, hogy olyan fejlesztéseket eszközöltek, aminek köszönhetően a Salamander műanyag ablakok az adott kategóriájukban, mindig valami egyedül állót biztosítanak a végfelhasználónak. Ilyen paraméterek a megszokottól eltérő RAL 9003 fehér PVC profil alkalmazása amit manapság szakmai berkekben sok esetben csak Salamander fehérnek hívnak. De ugyan csak a maximalitást tükrözik a BluEvolution 92 ami a Salamander műanyag ablak csúcsát képviseli, amellett hogy a piac legszélesebb beépítési mélységével rendelkezik. 

Salamander műanyag ablak 5 légkamrás kivitelben is extra vastagsággal

SALAMANDER műanyag ablakokManapság a piac azt az időszakát éli amikor mindenki a minél nagyobb, jobban csengő légkamra számmal próbálja a vásárlókat elcsábítani, és ez sokszor a szerkezeti stabilitás rovására megy. A német precizitás itt is jól érezhető, hiszen ha valaki utána olvas, és össze hasonlítja a legnevesebb márkákat, tudhatja a jó ablak nem a halmozott kamra számtól lesz ideális. Ezt a németországi Salamander ablakok mérnökei is tudják, és azt is, a megfelelő vastagsággal viszont masszív ablakot lehet létre hozni. Így a Streamline 76 a maga 5 légkamrájával és 76 mm-es tok beépítési mélységével egyedül álló a piacon. A megemelt tok vastagság mellet a szárny is úgy lett kialakítva, hogy az egyre jobban, az energia megtakarításra építő piacon a megfelelő 3 rétegű üvegezést is ideálisan lehessen elhelyezni. Ebből adódóan az ablakok szárnyát 82 mm-re növelték, de maradt az 5 légkamrás kivitel.

Az esztétikára sem lehet panaszunk, hiszen bár a minimalista design korát éljük, és mindenki a letisztult egyenes vonalvezetést preferálja, mégis van egy nagy réteg, aki inkább a praktikusabb lekerekített formákat kedveli. A Salamander ablakai ezt a vonalat követik, hiszen az extra sima felület, és a kerekített szárnyvezetés révén egy esztétikus, és könnyen tisztítható megjelenéssel csábítják el a vásárlókat. A lekerekített külső szárny kialakításnak nem csak esztétikai jelentősége van, hanem a megfelelő vízelvezetésért is felel, mivel a az íves, kialakítás túl ér a külső tömítő kör síkján, a lefolyó csapadék, nem a tömítő gumit éri, hanem a tok külső felületére van elvezetve.

A Salamander műanyag ablak általános termék jellemzői 5 légkamra esetén:

 • "A" kategóriás 5 légkamrás műanyag ablak profil
 • 76mm vastag tok szerkezet
 • 82mm vastag szárny
 • horganyzott acél merevítővasak
 • Német prémium minőségű alapanyag felhasználás
 • RAL 9003 Signal White valódi fehér színtartó műanyagból
 • MACO alapbiztonsági vasalat, hibás működés-gátló, résszellőző funkció
 • fehér vagy színes kivitelben egyaránt rendelhető választható színek 
 • 2 vagy 3 rétegű üveggel is rendelhető

 

Salamander műanyag ablak 6 légkamrás kivitelben 92 mm vastagsággal

 

salamander bluevolution 92
salamander bluevolution 92

 

A Salamander által fejlesztett csúcskategóriás német passzívház nyílászáró rendszer, miden olyan extrával fel lett vértezve, hogy aki alacsony energia felhasználásra törekszik maximálisan elégedett legyen vele. A Salamander ablakok mindig is arról voltak ismertek, hogy kategóriájuk legvastagabb beépítési mélységével rendelkeznek.

Nincs ez másként itt sem, hiszen ennél az ablaknál mind a tok, mind a szárny 92 mm vastag. A megfelelő hang és szélnyomás elleni védelmet a VALÓDI középtömítés biztosítja. A maximális stabilitást tovább fokozza a profil megfelelő alapanyag felhasználása mivel, mind az ablak tok és szárny kizárólag tiszta PVC felhasználásával készül, a külső falvastagság 3 mm, így ez az ablak "A+" kategóriába tartozik. Újra hasznosított műanyag csak a nyílászárók toktoldójában kerül felhasználásra, ott is csak a nem látszó helyeken.

A több mint megfelelő beépítési mélység és a prémium alapanyag felhasználásnak köszönhetően ideálissá teszi arra, hogy a megfelelő üveg alkalmazása mellett a passzívházak ideális nyílászárójává váljon, hiszen akár a Uw=0,74W/m2K teljes szerkezeti együttható is elérhető. A beépítéskor érdemes a RAL szabványnak megfelelően eljárni, így garantáltan maximális teljesítményt lehet elérni a hőszigetelésben. 

A Salamander azokra is gondolt akik nem elégszenek meg az alap fehér nyílászárókkal, így faerezetet utánzó fóliák segítségével számos színből választhatják ki a számukra legmegfelelőbbet.

A Salamander műanyag ablak általános termék jellemzői 6 légkamra esetén:

 
 • 92 mm-es beépítési mélység
 • 92 mm-es szárny vastagság, a piac legszélesebb műanyag ablak rendszere
 • 6 légkamrás műanyag ablak szerkezet CLASS A+ osztályba sorolás
 • az ablak profil kizárólag tiszta PVC ből készül ( csak a toktoldókban található újra hasznosított műanyag)
 • Valódi középtömítés 3 szoros gumi tömítés
 • Alapáron 48 mm-es 3 rétegű üvegszerkezet (Ug=0,5 W/m2K)
 • MACO alapbiztonsági vasalat, hibásműködésgátlóval és résszellőző funkcióval 
 • Széles szín és mintázat választék
 • PASSZÍVHÁZAKBA TÖRTÉNŐ ALKALMAZÁS