SCHÜCO műanyag ablak

SCHÜCO világszínvonalú műanyag ablak gyártás immár nem csak alumíniumból

A SCHÜCO immár több mint 30 éve fejleszt műanyag ablak és ajtó rendszereket, de a cég történelme 1951-ig nyúlik vissza, amikor is Heinz Schürmann megalapította fémszerkezeti kereskedelmi cégét. 1964-től az OTTO FUSCH csoport vette át a céget, de a Schüco megmaradt független szervezetnek, fő profiljuk ként az alumínium ablak és ajtók nagykereskedelmét tartva meg. A 70-es évek közepétől kínáltak először műanyag ablakokat, de az alumínium függönyfal gyártás akkor már Európa minden részére kiterjedt.Majd 1980-ban megvették az első műanyag profil extrudáló üzemét és ezzel megkezdődött a műanyag ablakok és ajtókhoz történő saját márkanevű profilok gyártása. 

schuco-2013Mára a SCHÜCO több mint 80 országban jelen a világon, több mint 4600 alkalmazottal és 12 000 üzleti partnerrel, olyan országokban is mint Anglia, Kína, Argetína vagy éppen Dubai.

Mivel a Schüco nem értékesít közvetlen a fogyasztóknak, így licenc partnereken keresztül történik az alapanyagok értékesítése a különböző manufaktúráknak, pl ablakgyártók. A hazai licencpartner és kizárólagos magyarországi képviselet az Alukönigstahl Kft, akivel már 58 éves partnerség köti. 

SCHÜCO CT70

SCHÜCO CT 70
SCHÜCO CT 70
SCHÜCO CT70 Roundline műanyag ablak
SCHÜCO CT 70 Roundline

 

 

 

 

 

 

 

A Schüco belépő szinten a klasszikus 70 mm-es beépítési mélységgel rendelkező 5 légkamrás műanyag ablakokat kínálja. Ez az optimális légkamra beépítési mélység kombináció szinten minden nagy gyártó esetében azonos. Nem véletlen hiszen ennél a kombinációnál lehet a legkedvezőbb áron elérni a mai kor követelményeinek megfelelő minimális hőszigetelési elvárások értékét.

Természetesen a Schüco műanyag ablakok minden esetben igyekeznek minden igényt kielégíteni, így választható 70 mm-es  egyenes és 79 mm-es íves (roundline) szárnykialakítással is egyaránt. A magas színvonalú vevői igényeket is ki kell elégíteni már a belépőszinten is, így már itt is elérhető a fehér műanyag ablakok mellett, a színes fóliázott, a RAL skála szerinti festett és a külső oldali alumínium borításos választék. 

A Schüco CT70 műanyag ablak általános termék jellemzői:

 • "A" kategóriás 5 légkamrás műanyag ablak profil
 • 70mm vastag tok szerkezet
 • 79mm vastag szárny RONDO változat esetében
 • töbszörösen hajlított horganyzott acél merevítővasak
 • Német prémium minőségű alapanyag felhasználás
 • RAL 9016 fehér színtartó műanyagból
 • ROTO NT SILVER alapbiztonsági vasalat, hibás működés-gátló, résszellőző funkció
 • fehér vagy színes kivitelben egyaránt rendelhető 
 • 2 vagy 3 rétegű üveggel is rendelhető
 • megfelelő üvegezéssel akár Uw=0,99 W/m2K teljes szerkezeti együttható is elérhető
 • Külső oldali alumínium borítással is rendelhető

SCHÜCO LIVING SI 82 AS

SCHÜCO LIVING SI 82 AS
SCHÜCO LIVING SI 82 AS

A Schüco Living iker technológiás műanyag nyílászáróinak kisebbik tagja, az 5 légkamrás rendszerek leváltására fejlesztett, költséghatékony mégis kiváló műanyag ablaka a SCHÜCO LIVING SI 82 AS. Ahogy azt az AS jelölés is mutatja itt csak ütköző tömítéssel van dolgunk, viszont ezen kívül ez a nyílászáró is megkapta az összes újítást amit a nagyobbik testvére az MD (középtömítéses) változat megkapott. Az új fejlesztéseknek köszönhetően a SCHÜCO LIVING SI 82 AS műanyag ablakok, már profil szinten is hozzák az Uf=1.0W/m2K hőáteresztési képességet. És megfelelő üvegezéssel elérik akár az Uw=0.76W/m2K teljes szerkezeti együtthatót is.

Ez a műanyag ablak nem rejtett célzattal került úgy piacra, hogy a mai korszerű ablakok előírásainak tökéletesen megfelelve, de a régebbi 5 légkamrás műanyag nyílászárók árfekvésével is feltudja venni a versenyt, anélkül hogy kompromisszumokat kellene kötni. Ideális minden hol, legyen szó felújításról vagy új házak építéséről, biztos lehet benne, hogy költséghatékony megoldásból is  prémium nyílászárót fog vásárolni.

A Schüco LIVING  SI 82 AS műanyag ablak általános termék jellemzői:

 • 82 mm-es beépítési mélység
 • 82 mm-es szárny vastagság Egyenes szárny
 • 7 légkamrás műanyag ablak szerkezet CLASS A osztályba sorolás, 3 mm-es ablak profil főfal vastagság
 • 2 körös ütköző tömítés
 • A LIVNG termékcsalád kapta meg először a hegeszthető EPDM valódi gumitömítéseket
 • Alapáron 24 mm-es 2 rétegű üvegszerkezet (Ug=1.0W/m2K)
 • maximálisan elérhető üvegezés 48 mm-es 3 rétegű üvegezés   (Ug=0.5W/m2K) melegperemes kivitel esetében
 • ROTO NT SILVER alapbiztonsági vasalat, hibásműködésgátlóval és résszellőző funkcióval 
 • Széles szín és mintázat választék
 • optimalizált hőszigetelési tulajdonságai révén, megfelelő üvegezéssel akár Uw=0,73 W/m2K  teljes szerkezeti együttható is elérhető

SCHÜCO LIVING SI 82 MD

SCHÜCO LIVING SI 82 MD
SCHÜCO LIVING SI 82 MD

A Schüco műanyag ablakainak legsikeresebb nyílászárója a  SCHÜCO CORONA SI 82. Nem véletlen hiszen a gondos tervezésnek köszönhetően ideális tokvastagság és légkamraszámot alakítottak ki a német mérnökök. Hogy miért fontos a a megfelelő vastagság és légkamra szám elegye arról ITT olvashat bővebben. 

Viszont 2016 év végén a SCHÜCO bemutatta az új 2017-es LIVING SI82 nyílászáró családját. A technológiai újításoknak köszönhetően, az új LIVING SI 82 MD mostantól 7 légkamrás kivitelben még jobb hőszigetelési tulajdonságokkal kerül piacra. Az új LIVING nyílászárók még jobb szélnyomás elleni védelmet biztosítanak. A feljesztések a valódi EPDM gumitömítéseket is érintették, így egyedülállóan HEGESZTHETŐ gumitömítés kerül az ablakokban. A gumihoz hozzáadott mátrix adaléknak köszönhetően, a tömítő gumi hegesztéskor a hő hatására nem keménedik meg, nem ragad hozzá a nyílászáró műanyag főprofiljához, ezáltal ojbb záródást biztosít a sarokpontokon is.

 

 

A Schüco SI82 műanyag ablak általános termék jellemzői 6 légkamra esetén:

 
 • 82 mm-es beépítési mélység
 • 82 mm-es szárny vastagság Egyenes szárny
 • 7 légkamrás műanyag ablak szerkezet CLASS A osztályba sorolás, 3 mm-es ablak profil főfal vastagság
 • 3 szoros gumi tömítés a középső gumitömítés révén
 • A LIVNG termékcsalád kapta meg először a hegeszthető EPDM valódi gumitömítéseket
 • Alapáron 48 mm-es 3 rétegű üvegszerkezet (Ug=0,5 W/m2K)
 • ROTO NT SILVER alapbiztonsági vasalat, hibásműködésgátlóval és résszellőző funkcióval 
 • Széles szín és mintázat választék
 • optimalizált hőszigetelési tulajdonságai révén, megfelelő üvegezéssel akár Uw=0,73 W/m2K  teljes szerkezeti együttható is elérhető

SCHÜCO SI 82+ - PASSZÍVHÁZ ABLAK

SCHÜCO SI82+ Alu inside
SCHÜCO SI82+ Alu inside
SCHÜCO SI 82+ Alu inside Thermo Modullal
SCHÜCO SI 82+ Alu inside Thermo Modullal

A SCHÜCO műanyag ablakok csúcsát képező SI 82+ ALU inside a passzívházak szigorú követelmény rendszerének is megfelel. Az optimális stabilitásért és a csökkentett hőátvezetésért a profilba extrudált alumínium merevítő a felelős. A Schüco SI 82+ Alu Inside energiatakarékos ablakrendszer alkalmazásával egy korszerűtlen, régi ablakkal összehasonlítva akár 33 %-os energiamegtakarítás érhető el. Hagyományos építési módú családi ház esetében mintegy 1.441 liter fűtőolaj takarítható meg éves szinten, ami környezetvédelmi szempontból 4,546 kg-al kevesebb CO2-kibocsátást jelent.

A maximalistáknak akik ennél is többet karnak azoknak a Schüco SI 82+ alu inside Thermo az ideális választás. Az ablak középső kamrájába elhelyezett THERMO MODULOK maximálisan csökkentik a hőveszteséget. Ezzel a legmagasabb minőségi elvárásoknak is eleget tud tenni az ablak.

A Schüco Corona SI 82 + profilrendszerek rendelhetőek külső eloxált alumínium borítással ( Schüco TOPALU ), melyek bármilyen RAL színre festhetőek.
Előnye, hogy a nagy igénybevételű, de drága alumínium bejáratokhoz is kapcsolható, mely így a komplett szerkezetek alumínium hatását és külső időtállóságát biztosítja, jóval kedvezőbb áron. Ugyanakkor a hőszigetelő képessége a műanyag profiloknak jobb, mint az alumínium rendszereknek. Részletes leírást ITT talál az alumínium borítással kapcsolatban. 

Thermo Modulallal első sorban passzívház minősítést megszerző új építésű ingatlanokba javasolt az alkalmazása. A nyílászáró méretének és a választott üvegezésnek függvényében a minősítést nem megszerző de azon értékekkel bíró házakhoz költséghatékony választása a modul nélküli változatok alkalmazása.

A Schüco SI82+ műanyag ablak általános termék jellemzői 6 légkamra esetén:

 
 • 82 mm-es beépítési mélység
 • 82 mm-es szárny vastagság
 • A prémium ablakokra jellemző egyenes vonalvezetésü ablakszárny
 • 6 légkamrás műanyag ablak szerkezet CLASS A+ osztályba sorolás
 • 3 szoros gumi tömítés a középső gumitömítés révén
 • Alapáron 48 mm-es 3 rétegű üvegszerkezet (Ug=0,5 W/m2K)
 • ROTO NT SILVER WK1 biztonsági vasalat, hibásműködésgátlóval és résszellőző funkcióval 
 • Széles szín és mintázat választék
 • Akár külső oldali alumínium borítással is
 • optimalizált hőszigetelési tulajdonságai révén, megfelelő üvegezéssel és Thermo modullal, akár Uw=0,66 W/m2K  teljes szerkezeti együttható is elérhető

 

SCHÜCO CORONA SI 82 - Továbbiakban nem forgalmazott termék

SCHÜCO SI82
SCHÜCO SI82
SCHÜCO SI82 RONDO
SCHÜCO SI82 RONDO

A Schüco műanyag ablakainak legsikeresebb nyílászárója az SI 82. Nem véletlen hiszen a gondos tervezésnek köszönhetően ideális tokvastagság és légkamraszámot alakítottak ki a német mérnökök. Hogy miért fontos a a megfelelő vastagság és légkamraszám elegye arról ITT olvashat bővebben. 

Ezt a nyílászárót is, ahogy a kisebbik 5 légkamrás változatát, 2 féle szárnyvezetéssel is rendelhetjük természetesen fel ár nélkül. A 90 mm-es szárny akár 50 mm-es üvegezés fogadására is alkalmassá teszi a nyílászárót. A megfelelő hővédelem részét képezi a prémium szegmensben alapkövetelménynek számító középső gumi tömítés. Ez a kialakítás nem csak többlet hőenergia megtakarítást eredményez, de maximális szélnyomás elleni védelmet, és hangszigetelést is biztosít az ablaknak.

A Schüco-ra jellemző precizitás az ügyfeleinken is vissza tükröződik, mert a legtöbb környezettudatos, alacsony energiafelhasználású kivitelezésnél ezt a műanyag ablakot választják ügyfeleink a legtöbbször. Az hogy ilyen sikereket ér el, arra első sorban az árazása az elsődleges indok, hiszen ha nem passzívházat szeretnénk építeni, de annak szellemében tesszük azt akkor nincs szükség a legmagasabb osztályú szigetelésre az ablakot illetően, így kedvező áron vásárolhatjuk meg ablakainkat. Ettől függetlenül az Schüco SI 82 a megfelelő méretek és üvegezés alkalmazása mellett már nem csak megközelíti de hozza is a passzívházakhoz előírt minimális követelmény szintet.

Minősített passzívház építés esetében csak az SCHÜCO SI82+ ablakok vásárlását ajánljuk.

A Schüco SI82 műanyag ablak általános termék jellemzői 6 légkamra esetén:

 
 • 82 mm-es beépítési mélység
 • 90 mm-es szárny vastagság Rondo íves szárny estében
 • 6 légkamrás műanyag ablak szerkezet CLASS A osztályba sorolás
 • 3 szoros gumi tömítés a középső gumitömítés révén
 • Alapáron 48 mm-es 3 rétegű üvegszerkezet (Ug=0,5 W/m2K)
 • ROTO NT SILVER alapbiztonsági vasalat, hibásműködésgátlóval és résszellőző funkcióval 
 • Széles szín és mintázat választék
 • optimalizált hőszigetelési tulajdonságai révén, megfelelő üvegezéssel akár Uw=0,76 W/m2K  teljes szerkezeti együttható is elérhető

Vélemény, hozzászólás?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..