Miért jó műanyag ablakot venni?

Posted

A műanyag ablak költséghatékony és rugalmasan tervezhető választás ablakcsere esetén

Az egyik legfontosabb dolog egy ház építésénél, vagy meglévő felújításánál, hogy milyen legyen az új ablak. Fontos szempont, hanem a legfontosabb a megfelelő szigetelés elérése, mellett az is, hogy harmonizáljon a ház stílusával. De az is fontos ha lehet viszonylag kis karbantartási igénye legyen, hiszen ki szeretne festegetni. De nem utolsó sorban az ár az ami domináns tényező. A műanyag ablakot választani ilyen szempontok alapján minden képpen a legjobb választás lehet, ha nincsenek műemlék védelmi rendeletek amik az ablak cseréjére vonatkoznak.

A műanyag ablak a legolcsóbb nyílászáró rendszer

Olcsón jót venni, talán a legfontosabb dolog bármit is vásárolunk életünk során, és így van ez a műanyag ablakok esetében is. Ezt nem úgy kell érteni, hogy mindegy milyen olcsó ablakot vásárolunk, hiszen műanyag ablak és műanyag ablak között is hatalmas eltérések lehetnek. De erről már írtunk egy másik "milyen a jó műanyag ablak" című bejegyzésünkben. 

Ez alatt azt értjük, hogy ha összevetjük a kereskedelmi forgalomba lévő nyílászárókat, úgy mint a fa ablakok, alumínium ablakok stb. akkor hamar kiderül, hogy egy drágább prémium minőségű műanyag ablakot is megtudunk vásárolni, egy középkategóriás egyéb típusú nyílászáró árából.

Ez köszönhető a műanyag alapanyagok kedvező árának, a gyártási folyamatok a hatalmas gyártási mennyiségek révén kedvező árfekvést biztosítanak a kisebb keresletű nyílászárókkal szemben.

A műanyag ablakot a legkönnyebb karbantartani

ablak karbantartás
ablak karbantartás

Míg és itt első sorban a faablakokkal szemben, van nagy előnye a műanyag nyílászáróknak, minimális karbantartást igényelnek. A megfelelő minőségű ablakunkat, szakszerű beépítést követően, lényegében könnyen tudjuk megfelelő állapotban tartani. Nincsenek évenkénti felület ellenőrzési és javítási munkálatok, magyarul nem kell festegetni. Könnyen tisztán tarthatóak, hiszen a felületük extra sima, így a szennyeződés is nehezebben ragad rájuk, és az ablaktisztításkor ha vesszük a fáradságot és beolajozzuk a zárszerkezetek lényegben mindig megfelelő állapotban tudjuk tartani őket.

A műanyag ablak környezet tudatos választás

Manapság egyre fontosabb környeztünk védelme, egyre jobban jobban előtérbe kerül az ECO FRIENDLY (környezet barát) kifejezés. A gyártók egyre jobban próbálnak környezet tudatos gyártástechnológiákat alkalmazni, ami sok esetben nem csak védik a környezetet, de az újra hasznosítási eljárásoknak köszönhetően sokszor a gyártási költségek csökkentését is magával hozza. A tévhittel ellentétben a legtöbb műanyag ablak profil manapság már nem tartalmaz ólom adalékot, hanem helyette a kálcíum-czink adalék kerül be a számos összetevővel együtt a PVC keverékbe ami a nyílászáró anyagát fogja képezni.

Cégünk összes forgalmazott nyílászárója, ólommentes gyártási technológiával, az EU-s előírásoknak megfelelő újrahasznosítási követelmények betartása mellett készül.

Műanyag ablakkal is vissza lehet adni a fa ablak érzetét

fa hatású műanyag ablak
fa hatású műanyag ablak

A műanyag ablakok nem csak fehér színben vásárolhatóak meg, hanem számos fóliás megoldás is létezik, ami az egyszerű szemlélődőnek azt a hatást adja vissza mintha fa nyílászárót nézne. Ezek a fóliák, minden féle színben és faerezetet utánzó kivitelben kaphatóak, ablak márkánként átlagosan 40 különböző fólia áll a gyártók rendelkezésére, hogy ebben a szegmensben is teret hódítsanak a fa ablakokkal szemben. A műanyag ablakok színezési lehetőségeiről is olvashat egy külön bejegyzésünkben.

Vélemény, hozzászólás?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..