Mi a műanyag ablak résszellőző funkciója?

Posted

Műanyag ablak résszellőző funkciója

A manapság megvásárolható műanyag ablakok szinte kivétel nélkül tartalmazzák, ill. tartalmazniuk kell a résszellőző funkciót, hasonlóan a hibásműködés gátlóhoz.

A résszellőző a fent említett kegésztőhöz hasonlóan az ablak zárszerkeztének része, a vasalat márkájától függően, vagy gyárilag a vasalatba van építve pl. MACO, vagy kiegészítő elemként a gyártó a műanyag ablak összeszerelésekor teszi fel az ablakra.

Hogyan tudom a műanyag ablakon a résszellőzőt használni?

A résszellőző funkciót bukónyíló egy és több szárnyú műanyag ablakon lehet megtalálni. A működése a kilincs mozgatásával érhető el, mégpediglen úgy, hogy az ablak kilincset 45 fokba felfelé elfordítjuk (Lásd ábra).

Minden új műanyag ablakon van résszellőző?

Nem, csak olyan ablakok és erkélyajtókon lehet megtalálni amik nem csak nyíló de bukó funkciót is tudnak. A csak nyíló és csak bukó ablakok esetében ez a funkció NEM elérhető.

Ugye a gázművek elfogadja résszellőzőt?

NEM, és ez nagyon fontos. A RÉSSZELLŐZŐ NEM LÉGBEVEZETŐ. Mivel az ablak lezárható így a résszellőző nem elfogadható a gázművek által támasztott követelményeknek. Bővebben a műanyag ablakokba építhető légbevezetőkről.

One thought on “Mi a műanyag ablak résszellőző funkciója?

Vélemény, hozzászólás?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..