Műanyag ablak hibásműködés gátló

Posted

Mire jó a műanyag ablakok hibásműködés gátlója

Műanyag ablak hibásműködés gátlóvalA mai korszerű műanyag ablakok minden esetben el vannak látva hibásműködés gátlóval, éppen ezért nem véletlen, hogy ajánlatkéréskor a műszaki leírásban 99%-ban fel van tűntetve ez a paramáter is a műanyag ablak leírásában. Ha a számunkra tetszetős ajánlatban nem találjuk ezt a parmétert kérdezzünk rá a forgalmazónál kapunk-e az ablakokhoz ilyen kiegésztőt. Ha nem akkor felejtős az ablak vásárlás, mert egy pár száz forintos alkatrészről beszélgetünk, amit manapság minden neves gyártó alapfelszereltségben ad, így azt a műanyag ablak vásárlásakor alapáron kellene megkapjuk.

Mire jó, és miért fontos a hibásműködés gátló a műanyag ablakon?

A hibásműködésgátlónk megakadályozza a műanyag ablakot abban, hogy nyitáskor egyszerre nyíló és bukó állapotba kerüljön. Ilyen esetben aki először találkozik a jelenséggel, általában első reakciója az "úristen leszakadt az ablak". Amúgy a pántok nem engedik az ablak leszakadását, így ettől nem kell tartani.

Utólag is felszerelhető a hibásműködés gátló meglévő műanyag ablakra?

A legtöbb vasalat esetében ez megoldható. Viszont ha nagyon régi 8-10 éves nylászáróink vannak, akkor lehet hogy már nem kapunk hozzá alkatrészt.

Vélemény, hozzászólás?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..