Műanyag ablak beépítési mélysége

Posted

Mit jelent a műanyag ablak beépítési mélysége?

A műanyag ablak beépítési mélysége azt mutatja, hogy a választott ablak milyen tokvastagsággal rendelkezik. A tokvastagság az egyik legfontosabb dolog a megfelelő nyílászáró kiválasztásánál. Az alap beépítési mélység általában 70 mm-től indul és akár 90 mm is lehet amit egy külső alumínium borítás esetén akár tovább is növelhetünk. A beépítési mélységet, a műanyag ablak  légkamráinak számával is együtt emelgetik ami viszont nem feltétlen jó ötlet mert számos profil gyártó rak magas kamra számot relatíve keskeny tokvastagságba. A műanyag ablak légkamráiról bővebben már írtunk.

Ugyan az interneten fellelhető leírások azt javasolják, hogy 70 mm-es beépítési mélység 5 légkamrás kivitelben a minimum amit érdemes választani, mi mégis azt javasoljuk manapság már minden esetben érdemes ettől nagyobb beépítési mélységű műanyag ablakot választani. A MAGYARBRANDS DÍJAS HEVESTHERM belépő szintű 5 légkamrás rendszere a HEVSTHERM OPTIMA 76,  pl. 76 mm-es tokvastagsággal és 82 mm-es szárny vastagsággal rendelkezik, ami biztosítja a megfelelő stabilitást és hőszigetelést is.

A tok és a szárny vastagsága sem minden esetben azonos, ahogy azt a fenti példa is mutatja, viszont a beépítési mélységet ez nem befolyásolja. Tehát összefoglalva, ne csak a légkamrákat hanem a tokvastagságot is figyelembe kell venni a megfelelő ablak kiválasztásakor.

Vélemény, hozzászólás?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..