solarguard üvegezés

Műanyag ablak ClimaGuard Solar üvegezéssel, hővédelmi üveg

ClimaGuard Solar - Komfort és Energiamegtakarítás télen-nyáron

Az épületek energiafelhasználásának csökkentése korunk építészetének elengedhetetlen alapkövetelménye. A téli fűtési költségek mérséklése még nem minden, az energiamegtakarítás nyáron is fontos, hiszen ilyenkor a légkondícionáló berendezések energiafogyasztására kell ügyelnünk.

Más építőanyagokkal szemben a ClimaGuard® Solar-bevonatos hőszigetelő üvegek ennek a kihívásnak úgy tudnak megfelelni, hogy a kimagasló hőszigetelés mellett naphővédelmet és nagyfokú átláthatóságot is biz- tosítanak. Ezáltal lehetőség nyílik nagyobb üvegfelületek alkalmazására, mely több természetes fényt ered- ményez a lakótérben.

green leafed plant in front of window in shallow focus photography

Hogyan működik a ClimaGuard Solar üveg

A GUARDIAN ClimaGuard® Solar a kiváló hőszigetelés, és a napenergia elleni hatékony védelem tökéletes kombinációját nyújtja. Alacsony naptényezőjének köszönhetően a légkondicionálással járó költségek csökkennek, komfortérzetünk viszont nő. A ClimaGuard® Solar a lehető legjobb választás, ha fontos számunkra a fokozott hőszigetelés, a hatékony energiagazdálkodás, a magas fényáteresztés, és a beltéri klímakomfort. A ClimaGuard® Solar intelligens energiagazdálkodást és környezetvédelmet biztosít: a 42%-os naptényező hatékony naphővédelmet nyújt, amely a klimatizálási költségek csökkentését és a komfortérzet növekedését eredményezi.

Az alacsony hőátbocsátási tényező (1,1 W/m2K két rétegű üvegezésnél) alacsonyabb fűtési költségeket biztosít, mint a hagyományos üvegezés. A kevesebb fűtés alacsonyabb CO2-kibocsátással jár, ezzel pedig környezetünk védelméhez is közvetlenül hozzájárulunk. A teljes napenergiának csak a felét engedi át (naptényező g=42%) egy hagyományos, bevonat nélküli szerkezethez képest, ami hatékonyan csökkenti a lakótérbe bejutó napenergiát. Így nyáron légkondícionáló használata esetén további energiamegtakarítás is elérhető.

ClimaGuard Solar hőszigetelt két rétegű üvegezés
ClimaGuard Solar hőszigetelt két rétegű üvegezés
hagyományos hőszigetelt két rétegű üvegezés
Hagyományos hőszigetelt két rétegű üvegezés

Hol érdemes használni a ClimaGuard Solar üvegezést

Komfort és energiamegtakarítás télen-nyáron

A Magyar Termék Nagydíjas Guardian ClimaGuard® Solar a kiváló hőszigetelés és a napenergia elleni hatékony védelem tökéletes kombinációját nyújtja.

Az épületek energiafelhasználásának csökkentése korunk építészetének elengedhetetlen alapkövetelménye. A ClimaGuard® Solar jó téli hőszigetelő képessége mellett nyári naphővédő tulajdonsággal is rendelkezik, így a légkondicionálással járó költségek csökkennek, komfortérzetünk viszont nő. A ClimaGuard® Solar egész évben hozzájárul az optimális beltéri környezethez, ráadásul mindeközben lehetővé teszi a természetes nappali fény bejutását. Ideális választás lehet felújítási projektekhez vagy új lakóépületekhez is, hiszen más építőanyagokkal szemben a ClimaGuard® Solar-bevonatos hőszigetelő üvegek a kimagasló hőszigetelés mellett naphővédelmet és nagyfokú átláthatóságot is biztosítanak.

Ezáltal lehetőség nyílik nagyobb üvegfelületek alkalmazására is.

Továbbá az olyan épületek esetében, ahol nincsen légkondicionálás, a ClimaGuard Solar fokozza a komfortérzetet, hiszen képes megkülönbözteti a napsugárzás különböző hullámhosszait. Például annak az infravörös sugárzásnak a nagy része, ami felmelegíti az épület belsejét, tükröződni fog. A ClimaGuard Solar síküveg termék felületén egy átlátszó, rendkívül vékony – összvastagsága a hajszálénak mintegy 2500-ad része! – bevonat található. Ennek köszönhetően a ClimaGuard Solar-ral készített hőszigetelő üveg a teljes napenergiának csak a felét engedi át egy hagyományos, bevonat nélküli szerkezethez képest, így a nyári kánikula idején a lakóterünk sokkal kevésbé melegszik fel.

Forrás: Guardian

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .