Antracit műanyag ablak – 2020 a szürke műanyag nyílászárók trendje

Szürke műanyag ablak trendek

Ablakaink mára már nem csak a fokozott hőszigetelés, a biztonság, és az időjárás viszontagságai ellen védenek, de fontos szerepet kaptak a ház megjelenésében. Egyre többen figyelnek oda arra, hogy ne csak a tető és a homlokzat színei harmonizáljanak, hanem a beépítésre kerülő nyílászárók se törjék meg az összképet.

A divat ruhák esetén PANTONE határozza meg mik lesznek az irányadó divat szín trendek, úgy nekünk ablakosoknak a legtöbbször használt RENOLIT dekorfólia gyártó határozza meg milyen színeket alkalmazhatnak a profilgyártók. Az elmúlt években számos színtrend alakult ki a nyílászárók között is, 2018-ig talán a dió volt a legfelkapottabb, de az ezt követő évben már látszott hogy a színek a modern minimalista építészetben a szürke felé indul el. Ez 2020-ra olyan mértékben megváltozott, hogy jelenleg a legtöbb újépítésű családi ház esetén a szürke műanyag ablakok dominálnak.

Persze a fehér műanyag nyílászárók kereslete azért töretlenül az első helyen van, köszönhetően az ilyen ablakok kedvező árfekvésének, illetve annak is, hogy a fehér szín könnyebben kombinálható mind a homlokzaton, mind a beltérben.

Szürke műanyag ablak újépítésű házakban

A profilok fejlett gyártástechnológiájának köszönhetően egyre jobb, mára már a fehérrel szinte azonos minőségű ablakokat tudnak készíteni a gyártók. A színes műanyag ablakok elterjedése ezzel egy időben egyre nagyobb mértékben növekedett. A szürke színekre már nem csak a fólia gyártók de profilt készítő nagy márkák is felfigyeltek, így az olyan nagy brand-ek mint a  SCHÜCO vagy az ALUPLAST tovább mentek, és magát a profilt is szürkére színezték.

antracit ablak erezetes fóliával

Kívül antracit műanyag ablak

Az egyoldali antracit fóliázás esetén, a profil fehér marad, csak kizárólag a választott oldalon, általában kívül színes a szerkezet. Az egy oldali fóliázás amellett, hogy költséghatékony, a belső tér színválasztását sem korlátozza meg. Ellenben a külső oldal a homlokzattal teljesen harmonikus megjelenést biztosít.

Az egy oldali színezés (kasírozás) esetén, fontos tudni hogy azt mindig fehér profilon végzik.

antracit ablak szürke profillal

Kívül antracit műanyag ablak

A két oldalon antracit műanyag ablakok, természetesen mindent visznek. Igaz, hogy kevésbé kedvező, az egy oldali színezéshez képest kicsit drágább árazású, de cserébe megkapjuk a külső belső oldali antracit színeket, és kinyitott állapotban sem fehéren világít a nyílászáró.

Az un. szürke profil mag, nem minden gyártónál érhető el, így minden esetben egyeztessen a forgalmazóval, hogy a választott ablak rendszer profilja milyen színű 2 oldali antracit fóliázás esetén. Nem szép látvány a fehéren világító profil egy 2 oldalon színes szerkezet esetében.

Ami szürke, az nem csak antracit színű lehet

Bár kétségtelen, hogy jelenleg a legtöbb esetben ha szürke műanyag ablakról beszélünk, akkor mindenkinek az antracit szín jut eszébe, azért az ablak gyártók számos egyéb szürke árnyalatot tudnak produkálni.

[slideshow_deploy id=’5552′]

Antracit szürke ablak másképpen

Bár sok helyen még mindig nem elérhető, vagy a forgalmazó nem szentel neki elég figyelmet, de remek megoldás az ablakok színezésére a küldő oldali alumínium borítás alkalmazása. ezek az un. alumínium műanyag ablak néven ismert, manapság egyre felkapottabb nyílászárók, a külső borítás miatt nem csak ellenállóbbak az időjárás vagy az UV sugárzással szemben, de ráadásul lehetőség nyílik arra, hogy a RAL skála bár mely színét válasszuk magunknak.

Ezek a nyílászárók, alap esetben fehér profilra épülnek, és csak a külső alumínium héj kerül színterezésre. Abban az esetben ha belső oldali színezést szeretnénk, akkor a belső oldali fóliázásra kerül, a profil test pedig a választott fóliának megfelelően, antracit vagy barna színben kerül legyártásra.

A külső alumínium borítás lehet klasszikus vagy alakos kialakítású (lásd fotó), utóbbi esetében a külső megjelenés a síkszárnyas záródás hatását fogja kelteni. Ilyen rendszer kínálatunkban a SCHÜCO PURE ami 2019 közepe óta van forgalomban a Berg System kínálatában.

Mennyire volt hasznos ez a bejegyzés?

Kattintson a csillagra az értékeléshez!

Sajnáljuk, hogy ez a bejegyzés nem volt hasznos az Ön számára!

Javítsuk ezt a posztot!

Mondja el, hogyan javíthatnánk ezt a bejegyzést?