Emelő-toló erkélyajtó

Emelő-toló erkélyajtó - a műanyag ablakgyártás csúcsa

Az emelő-toló erkélyajtók elsődleges jellemzője, hogy mindig, a műanyag ablak gyártás aktuális legkorszerűbb technológiára épül. Nem véletlen szoktuk mondani az ügyfeleinknek, hogy nincs felette semmi ami jobb lenne ha nyílászáróról van szó. Az emelő-toló erkélyajtókat a modern technológiára épülő legjobb vasalattal látják el az ablakgyártók, így az akár 100 kg feletti szárnyakat is könnyen eltolhatjuk oldalra, megerőltetés nélkül.

Az emelő-toló erkélyajtó főbb jellemzői

 • Akadály mentes közlekedést biztosítanak, köszönhetően a padlózatba süllyeszthető küszöbnek
 • akár 6500 mm x 2600 mm-es maximális gyártási méret fehér szín esetében
 • 4500 mm x 2400 mm maximális gyártási méret színes kivitel esetében
 • a legkorszerűbb ROTO vasalattal kerülnek legyártásra
 • Elérhetőek fehér, fóliás és külső oldali alumínium borításos kivitelben is
 • Választható számos márkából (SCHÜCO, ALUPLAST, SALAMANDER),
 • A választott műanyag ablakkal rendszer azonos emelő-toló erkélyajtólót tudunk választani, így nem kell kompromisszumot kötni
 • 2 és 3 rétegű üvegezéssel is
 • akár passzívház minősített kivitelben
 • a műanyag nyílászárókhoz képest hihetetlenül nagy egybefüggő üvegfelülettel, akár 8 m2-es üvegtáblák
 • A és C sémás kivitelben is
 • a legkisebb gyártható méret 2000 mm x 2400 mm A séma esetében
 • saját síkban történő mozgatásának köszönhetően az emelő-toló erkélyajtó nem vesz el a térből

 

Schüco CT 70 HS - emelő-toló erkélyajtó

A Schüco Corona CT 70 HS műanyag rendszer a 70 mm-es Systems Schüco Corona CT 70. alapjára épülő konstrukció.

Hőszigetelés

A termikusan elválasztott tolóajtó-küszöbön és az ugyancsak hőszigetelt tokerősítő profilokon keresztül kiváló hőszigetelő jellemzőket értünk el. A többkamrás 70 mm-es beépítési mélységű műanyag szárnyprofilok, jó minőségű hőszigetelő üvegezéssel kiváló hőszigetelő tulajdonságokat eredményeznek: Uw ≤ 1,4 W / (m²K). A beépítési mélység 169 mm.

Üvegezés

2 rétegű 24 mm-es, és 3 rétegű 36 mm-es üvegezéssel egyaránt rendelhető.

Szigetelés kívülről

A tolóajtó-küszöb úgy lett kialakítva, hogy a beltéri és kültéri részek termikusan el vannak választva: "tolóajtó-rendszer előtti padlórészen kellemes hőmérséklet jön létre! Az innovatív tömítési rendszer optimális hangszigetelés mellett garantálja a maximális szél- és vízzárást. A jól bevált vasalati rendszerek megfelelnek a betörésbiztonság által támasztott legmagasabb igényeknek is.

Változatok

Különböző típusok építhetők: két-, és négyszárnyú emelő-toló elemek fix és mozgatható emelő-toló szárnyakkal. Hála a Schüco Corona CT 70 HS tolóajtó teljes rendszer-kompatibilitásának, a homlokzatba ablakokat és ajtókat egységes megjelenéssel lehet kialakítani.

Különböző színekben

A Schüco színkoncepcióba illeszkedő Schüco Corona TopAlu, alumínium takaróprofiljaival és a Schüco –fóliaválasztékkal a Schüco Corona CT 70 HS rendszert meggyőző színválaszték fémjelzi.

SCHÜCO SI 82 ThermoSlide - Emelő-toló erkélyajtó passzívház minősítéssel


A Schüco ThermoSlide SI 82 műanyag emelő-tolóajtó rendszer a 82 mm-es a Schüco Corona SI 82 rendszeren alapuló konstrukció. A Schüco ThermoSlide SI 82 emelő-tolóajtó rendszer új fejlesztésű csúszótömítésekkel van ellátva, melyek hosszabb élettartamot és magasabb tömítettséget biztosítanak. A 3-szoros termikusan szétválasztott emelő-tolóajtó küszöb és a termikusan szétválasztott megerősített keret hozzájárul a nagyfokú hőszigeteléshez. A Schüco ThermoSlide SI 82 a korlátlanul sokrétű kialakításával győz meg.

Hőszigetelés

A hőhídmentes tolóajtó-küszöbön és az ugyancsak hőszigetelt tokerősítő profilokon keresztül kiváló hőszigetelő jellemzőket értünk el. A 82 mm-es mélységű műanyag szárnyprofilok akár 50 mm-es 3 rétegű üvegezés befogadását is lehetővé teszik, a beépítési mélység nem kevesebb mint 219 mm. a kíváló hőszigetelést mi sem jelzi jobban, hogy ez az emelő-toló erkélyajtó rendszerünk passzívház minősítéssel is rendelkezik.

Üvegezés

Az alap üvegezés 3 rétegű 48 mm-es Ug=0,5W/m2K alapáron melegperemes távtartóval.

Szigetelés kívülről

A tolóajtó-küszöb úgy lett kialakítva, hogy a beltéri és kültéri részek termikusan el vannak választva: "tolóajtó-rendszer előtti padlórészen kellemes hőmérséklet jön létre! Az innovatív tömítési rendszer optimális hangszigetelés mellett garantálja a maximális szél- és vízzárást. A jól bevált vasalati rendszerek megfelelnek a betörésbiztonság által támasztott legmagasabb igényeknek is.

Változatok

Különböző típusok építhetők: két-, és négyszárnyú emelő-toló elemek fix és mozgatható emelő-toló szárnyakkal. A Schüco SI82 ThermoSlide emelő-toló erkélyajtók is teljes rendszer-kompatibilitást élveznek, a homlokzatba beépítésre kerülő SCHÜCO LIVING SI82 AS és LIVING SI 82 MD ablakok és ajtókkal.

Különböző színekben

A Schüco színkoncepcióba illeszkedő Schüco Corona TopAlu, alumínium takaróprofiljaival és a Schüco fóliaválasztékkal meggyőző színválaszték fémjelzi.

ALUPLAST HST 85 - Emelő-toló erkélyajtó a HEVESTHERM kínálatából

Az ALUPLAST HST emelő-toló erkélyajtó rendszer innovatív és funkcionális megoldás otthonok, irodák és ipari épületek számára. Az Aluplast HST-t nagyméretű üvegfelületek gyártására szánják.
A HST rendszer lehetővé teszi a hőhídmentes alumínium küszöbön kiképzett sínek mentén függetlenül mozgó szárnyakat. Az ajtófogantyúval összekapcsolt emelő- és csúsztatószerkezet - biztosítja a görgők sima mozgását a sín mentén. A kettős és hármas üvegezésű 85mm vastag szárnyakat, magas ellenállású EPDM gumi zárja le.

A HST rendszer előnyei

A hagyományos, oldalra nyíló ajtókkal ellentétben a emelő-toló erkélyajtó szárnyakat egymás mellé nyitják, így a rendszer kevésbé tágas helyiségben használható. HST alacsony küszöbértéke lehetővé teszi az egyszerű hozzáférést, ha az ajtó nyitva van. Emellett a nagy üvegezett felület lehetővé teszi a helyiség maximális természetes fénnyel történő megvilágítását. Az emelő-toló erkélyajtó rendszer, a modern építészeti trendekkel való  kompatibilitása kétségtelen előnyt jelent, minden más műanyag nyílászáró rendszerrel szemben.

A passzívházakhoz is ideális emelő-toló erkélyajtó rendszer

A 85 mm-es több kamrás műanyag szárny profil, 48 mm-es 3 rétegű üvegezéssel, és 197 mm-es beépítési mélységével, nem csak eléri, de túl is mutat a szigorú passzívházakhoz előírt követelményeken. Ezeket a tolóajtórendszereket kifejezetten a Földközi-tenger térsége és a és déli országokhoz fejlesztették ki, így fokozott UV sugárzás elleni védelemmel vannak ellátva. Ennek köszönhetően az élettartam jelentősen megnő a mi éghajlati övünkben.

SALAMANDER HST 76 - Emelő-toló erkélyajtó vakító fehér RAL 9003 alapszínben

A SALAMANDER műanyag ablakok sajátossága a RAL 9003 gyönyörű hófehér műanyag profil. Ezt a tiszta fehérséget egyetlen más forgalomba lévő műanyag nyílászáró rendszer esetében sem találjuk meg. Természetesen a SALAMANDER HST 76 elemő-toló erkélyajtók is ilyen fehér színben pompáznak.

A Salamander HST profil nagyméretű, tolóajtós felhasználásra készült. A HST innovatív megoldást kínál irodáknak, ipari létesítményeknek, modern lakóházaknak stb. A tervezés 172 mm-es keretprofilon és a Salamander Streamline 76 szárny-illesztési paraméterein alapul.

Könnyű és funkcionális

A rendszer hőhídmentes alumínium sínpályákon mozog. A csúszó mechanizmus kialakítása lehetővé teszi a nehéz ajtók (400 kg-ig terjedő súly) mozgatását minden erőfeszítés nélkül. A tolóajtó előnye, hogy az ajtólapok kinyitásához nélkülözhetetlen helyet nem kell, biztosítani,  mivel a mozgó szárnyak a tok síkján belül mozognak.

Legkorszerűbb megoldások

A HST Salamander rendszer 172 mm-es beépítési mélységgel és 76 mm-es szárny vastagsággal rendelkezik.  2,5 m magasságú és 6 m-es szélességű ajtók kialakítására használható. Univerzális kialakítása tökéletesen illeszkedik a modern és igényes környezetbe.

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .